keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Artistiblogi alkaa

Perustin tämän blogin jakaakseni erään taideteoksen syntyvaiheet. "Taideteos" on tietysti vain ilmaus.

Olen tekemässä teemalevyä, jonka nimeksi tullee "Love and death at Hyilenoor mansion". Siinä kerrotaan sanoin ja ennen kaikkea melodioin kahden nuoren rakkaustarina. Aihe on pyörinyt mielessä jo jonkin aikaa, mutta kiitos Janican, aloin eilen viimein kirjoittaa kappaleita toden teolla. 

Hyilenoorin kartano sijaitsee kuvitteellisessa kylässä tai pienessä kaupungissa, tässä ajassa tai jossain toisessa. Sen maailma on kuitenkin vanhahtava. Tarinan naissankari - siis naispuolinen sankari - on tuon kartanon tytär. 

Tässä blogissa kerron ja kuvailen tuntemuksia tämän levyn synnystä. En paljasta, miten tarina loppuu, vaikkakin saatan avata joitakin kohtia. Tämä teos tulee olemaan yhdistelmä kirjallisuutta, kuunnelmaa, musikaalia ja tunnelmaa. Se on nimenomaan kokonaisuus. Olen aina pitänyt levyistä, jotka muodostavat eheän kokonaisuuden, jossa kappaleet kuuluvat toisiinsa. 

Tämä levy ei suoranaisesti ole vastalause millekään, joskin myönnän vastustavani sellaista musiikintekoa, jossa ensisijaisesti mietitään, mistä kuulija pitää. Minä teen musiikkia itselleni. Tiedostan, ettei kehittämäni taidemuoto tule koskaan yleistymään, mikä onkin vain hyvä, koska tällainen projekti vaatii aikaa, harkintaa, paneutumista ja hiontaa. Hätäily korruptoisi koko idean.

Olen musiikkimakuni suhteen täydellisen kaikkiruokainen, ja ammennan kaikista lähteistä yhtä antaumuksella. En yritä saada koko tätä skaalaa ko. levylle, vaan käytän siitä vain niitä elementtejä, jotka sopivat kokonaisuuteen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti